Vietnam, Svatomartinské menu i humr: novinky ve Škole vaření
Zlínská Bistrotéka Valachy opět „rozjíždí“ oblíbenou Školu vaření. Do konce roku vypsala dalších dvanáct termínů kurzů vaření, první z nich se koná už tuto neděli 31. října.
„Kvůli lockdownu jsme kurzy dlouho nemohli pořádat, v létě jsme pak jen nahrazovali zrušené termíny a teď se nám konečně uvolnily ruce pro nové akce. Zájem je velký, což nás těší. Připravili jsme několik novinek a také kurzy na aktuální podzimní témata,“ říká manažerka Bistrotéky Valachy Simona Stavjaňová.
K největším hitům podzimu bude bezesporu patřit kurz Vietnamská kuchyně. „Lidé mají exotickou gastronomii rádi, kurzy thajské kuchyně u nás bývají tradičně vyprodané a měli jsme řadu dotazů právě na Vietnam. Dlouho jsme pátrali po vhodném lektorovi a máme radost, že jsme ho nakonec našli, a to osobu z nejpovolanějších. Kurzy povede vietnamský kuchař May Tran Hau provozující oblíbené Bistro Večerka v Brně, které je zařazeno i v Gastromapě Lukáše Hejlíka,“ dodává Simona Stavjaňová.
S podzimem jsou spjaté husí, kachní a zvěřinové hody, chystají se proto i novinky zasvěcené těmto tématům: kurzy Netradiční Svatomartinské menu s Tomášem Černým, jenž vede známou pražskou restauraci Dejvická 34 a působí jako lektor také v Pražské kulinářském institutu, nebo Dokonalá příprava zvěřiny se zlínským šéfkuchařem Přemyslem Kosem.
Skutečnou raritou bude Vánoční příprava humra v polovině prosince. Škola vaření nabídne i tradiční oblíbené témata, například Italskou kuchyni nebo Kurz pečení kvasového chleba s Lenkou Molkovou z Bistrotéky Valachy.
„Již ladíme další termíny na příští rok, abychom mohli poukazy na kurzy vaření nabídnout jako tip na vánoční dárek. Termíny zveřejníme již brzy,“ uzavřela Simona Stavjaňová.
Více informací: www.bistrovalachy.cz/skola-vareni/
Kurzy Školy vaření do konce roku 2021:
Kurz pečení chleba – 31.10., 7.11. a 21.11.
Ryby a mořské plody – 9.11.
Netradiční Svatomartinské menu – 14.11.
Italská kuchyně – 15.11.
Vietnamská kuchyně – 16.11. a 29.11.
Thajská kuchyně I. – 22.11.
Dokonalá příprava zvěřiny – 30.11.
Vánoční příprava Humra – 12.12. a 13.12.
-pr článek-