Velikonoce gurmánům: speciality ve Velkých Karlovicích
Resort Valachy Velké Karlovice potěší o velikonočních svátcích milovníky dobrého jídla. Nejenže si mohou pochutnat na velikonočních specialitách od místních kuchařů, ale také se v gastronomii něčemu novému přiučit. Každý den od Velkého pátku až do Velikonočního pondělí se totiž budou konat kurzy pečení na různá témata.
„Kurzy pečení a vaření jsou u nás velmi populární. Před lety jsme začínali s kurzy pečení valašských frgálů a postupně jsme přidávali další témata. V pátek 7. dubna jsme připravili novinku – kurz pečení velikonočních mazanců, v sobotu budeme mít především pro děti zábavný kurz pečení pizzy a v neděli a pondělí kurzy pečení frgálů. Na svátky máme hotely plné, i v okolních rekreačních chalupách bude spousta návštěvníků nebo k nám lidé vyrazí na jednodenní výlety. Těm všem chceme zpříjemnit sváteční dny. S výjimkou neděle, která už je vyprodaná, ještě máme volná místa,“ láká Zuzana Vašutová, ředitelka Spa hotelu Lanterna a také hotelu Galik, kde se kurzy konají.
Nejen pro ubytované hosty, ale i širokou veřejnost také Resort Valachy chystá na sobotu 8. dubna program Velikonoční tradice na Valašsku v hotelu Horal. Zájemci si mohou od 12 do 17 hodin vyzkoušet drátkování a malování vajíček, vyřezávání ze dřeva, zdobení perníčků, vyrábění svíček, broušení skla nebo pletení pomlázek, vystoupí také dětský folklórní soubor Kyčera s dětskou cimbálovkou.
Sváteční atmosféru podtrhne mimořádná nabídka velikonočních specialit. Spa hotel Lanterna již od pondělí 3. dubna nabídne velikonoční menu, jehož součástí bude špenátový krém s křepelčím vajíčkem, jehněčí ossobuco na červeném víně s tagliatellemi s medvědím česnekem a ricottová palačinka se špenátem a slivovicí, na čepu navíc bude zelené pivo z místního Karlovského minipivovaru. V Horalu bude od soboty 7. do pondělí 11. dubna v nabídce mj. telecí pečeně uzená na trnkovém dřevě či roláda z králičích hřbetů se slaninou a jarní nádivkou. Během velikonočních svátků bude také mimořádně otevřen pro kolemjdoucí turisty bufet v hotelu Galik.
Pro ubytované hosty Resort Valachy připravil i další program, v rámci velikonočních pobytů bude připraveno mj. posezení u cimbálu, zdobení perníčků a vajíček, ukázka výroby sýrových korbáčků s ochutnávkou, ale třeba i nordic walking vycházka s instruktorem, každodenní saunové rituály a dětské animační programy. „Zájem o velikonoční pobyty je velký, hotely už máme prakticky vyprodané, zbývá posledních pár pokojů,“ doplnila Zuzana Vašutová.
Více na www.valachy.cz/akce
Kurzy pečení v Resortu Valachy (nejen na Velikonoce):
· Pá 7. 4. Kurz pečení velikonočních mazanců
· So 8. 4. Kurz pečení pizzy (nejen) pro děti
· Ne 9. a po 10. 4. Kurz pečení valašských frgálů
· Ne 30. 4. Kurz vaření halušek
· Po 1. 5. Májový kurz výroby čokoládových pralinek
· Ne 7. 5. Kurz vaření borůvkových knedlíků a hruškového chutney
· Ne 7. 5. Kurz pečení valašských frgálů
-pr článek-