Close
reklama
Jižní Valašsko a Vsetínsko

PARTNEŘI WEBU

PRÁVNÍ PORADNA

REKLAMA

TOP LIST OD 1.1.2007

Velikonoce gurmánům: speciality ve Velkých Karlovicích

date_range 04.Dub, 2023 featured_play_list Aktuality, PR ČLÁNEK
arrow_drop_up Lanterna - špenátový krém, křepelčí vajíčko, slanina

Resort Valachy Velké Karlovice potěší o velikonočních svátcích milovníky dobrého jídla. Nejenže si mohou pochutnat na velikonočních specialitách od místních kuchařů, ale také se v gastronomii něčemu novému přiučit. Každý den od Velkého pátku až do Velikonočního pondělí se totiž budou konat kurzy pečení na různá témata.

 

„Kurzy pečení a vaření jsou u nás velmi populární. Před lety jsme začínali s kurzy pečení valašských frgálů a postupně jsme přidávali další témata. V pátek 7. dubna jsme připravili novinku – kurz pečení velikonočních mazanců, v sobotu budeme mít především pro děti zábavný kurz pečení pizzy a v neděli a pondělí kurzy pečení frgálů. Na svátky máme hotely plné, i v okolních rekreačních chalupách bude spousta návštěvníků nebo k nám lidé vyrazí na jednodenní výlety. Těm všem chceme zpříjemnit sváteční dny. S výjimkou neděle, která už je vyprodaná, ještě máme volná místa,“ láká Zuzana Vašutová, ředitelka Spa hotelu Lanterna a také hotelu Galik, kde se kurzy konají.

 

Nejen pro ubytované hosty, ale i širokou veřejnost také Resort Valachy chystá na sobotu 8. dubna program Velikonoční tradice na Valašsku v hotelu Horal. Zájemci si mohou od 12 do 17 hodin vyzkoušet drátkování a malování vajíček, vyřezávání ze dřeva, zdobení perníčků, vyrábění svíček, broušení skla nebo pletení pomlázek, vystoupí také dětský folklórní soubor Kyčera s dětskou cimbálovkou.

Zelené pivo z Karlovského minipivovaru

Sváteční atmosféru podtrhne mimořádná nabídka velikonočních specialit. Spa hotel Lanterna již od pondělí 3. dubna nabídne velikonoční menu, jehož součástí bude špenátový krém s křepelčím vajíčkem, jehněčí ossobuco na červeném víně s tagliatellemi s medvědím česnekem a ricottová palačinka se špenátem a slivovicí, na čepu navíc bude zelené pivo z místního Karlovského minipivovaru. V Horalu bude od soboty 7. do pondělí 11. dubna v nabídce mj. telecí pečeně uzená na trnkovém dřevě či roláda z králičích hřbetů se slaninou a jarní nádivkou. Během velikonočních svátků bude také mimořádně otevřen pro kolemjdoucí turisty bufet v hotelu Galik.

 

Pro ubytované hosty Resort Valachy připravil i další program, v rámci velikonočních pobytů bude připraveno mj. posezení u cimbálu, zdobení perníčků a vajíček, ukázka výroby sýrových korbáčků s ochutnávkou, ale třeba i nordic walking vycházka s instruktorem, každodenní saunové rituály a dětské animační programy. „Zájem o velikonoční pobyty je velký, hotely už máme prakticky vyprodané, zbývá posledních pár pokojů,“ doplnila Zuzana Vašutová.

 

 

Více na www.valachy.cz/akce

 

Kurzy pečení v Resortu Valachy (nejen na Velikonoce):

·         Pá 7. 4. Kurz pečení velikonočních mazanců

·         So 8. 4. Kurz pečení pizzy (nejen) pro děti

·         Ne 9. a po 10. 4. Kurz pečení valašských frgálů

·         Ne 30. 4. Kurz vaření halušek

·         Po 1. 5. Májový kurz výroby čokoládových pralinek

·         Ne 7. 5. Kurz vaření borůvkových knedlíků a hruškového chutney

·         Ne 7. 5. Kurz pečení valašských frgálů

 

-pr článek-

[wpdevart_facebook_comment order_type="social" title_text="Komentáře" title_text_color="#000000" title_text_font_size="15" title_text_font_famely="Arial" title_text_position="left" width="100%" bg_color="#d4d4d4" animation_effect="random" count_of_comments="7" ]

TIPY NA AKCE

Z PRVNÍ RUKY

INZERCE, NABÍDKY

TOP REKLAMA