V krajské nemocnici vařil hotelový šéfkuchař
Letos již podruhé vařil v kuchyni Krajské nemocnice T. Bati šéfkuchař Spa hotelu Lanterna ve Velkých Karlovicích Pavel Václavík. Pro zaměstnance i některé pacienty nachystal pestrý jídelníček.
„Oslovil jsem místní farmáře, od kterých jsou některé suroviny. Především bylinky a sýry," uvedl kreativní šéfkuchař Pavel Václavík a dodal, že se snaží při vaření využívat co nejvíce sezónních potravin. Na toto téma také pro nemocniční kuchaře připravil workshop.
Šéfkuchař Spa hotelu Lanterna ve Velkých Karlovicích Pavel Václavík v krajské nemocnici |
Výsledkem bylo pestré menu pro zaměstnance nemocnice a dvě pacientská jídla. Zaměstnanci si pochutnali na šalvějovém krému s máslovými krutony, v nabídce dál měli kuřecí stehýnko marinované v letních bylinkách, provoněné bukovým kouřem, pomalu pečenou jelení kýtu s omáčkou z letních hříbků nebo linguine vepřovou panenku. Pomyslnou třešničkou na dortu byl dezert dýňová bublanina s mátovou kysanou smetanou a slunečnicovým griliášem.
Výsledkem bylo pestré menu |
Spolupráce se Spa hotelem Lanterna bude v Krajské nemocnici T. Bati pokračovat. Šéfkuchař Pavel Václavík by měl navštěvovat nemocniční kuchyni vždy na začátku každého ročního období.
-tz-