Učiliště uspělo se Závršanskými škvarky
V letošním roce si Střední odborné učiliště Valašské Klobouky převzalo další ocenění v prestižní potravinářské soutěži Perla Zlínska. Soutěž o nejlepší regionální výrobky se koná pod záštitou Agrární komory Zlín a ve spolupráci se Zlínským krajem.
„Byl to již 7. ročník a naše škola je právem hrdá na to, že z rukou hejtmana Zlínského kraje Stanislava Mišáka a dalších významných krajských činitelů a Agrární komory Zlín přebírá toto ocenění již po čtvrté," uvedl ředitel školy Přemysl Jaroš.
SOU Valašské Klobouky na soutěži Perla Zlínska fotoarchív školy |
Škola se teď může prezentovat nejen jako učiliště, ale může také pomáhat při zkvalitňování rozvoje Zlínského kraje a přispívat kvalitními výrobky pro širokou veřejnost.
Ocenění získalo učiliště začátkem října za výrobek Závršanské škvarky, které vyrobili učni oboru Kuchař – číšník pod odborným vedením Lubomíra Vaňka. Předchozí ocenění se týkalo výrobků z jehněčího masa, konkrétně Jehněčí topinkové směsi, Jehněčí kyselice nebo Jehněčích řízečků na valašský způsob.
-tz-red-