Restaurace bojují o přežití: obědy s sebou i denně čerstvý kvasový chléb
Restaurace a hospody už podruhé v tomto roce bojují o přežití. Jedním z podniků, které se snaží současnou nelehkou dobu přečkat a hledat nové cesty k zákazníkům, je i Bistrotéka Valachy, sídlící v Obchodním domě ve Zlíně.
Bistrotéka rychle využila toho, že kromě restaurace, baru či kavárny, které musely zavřít, ji tvoří i obchod potravin a kornuterie. Maximum služeb teď nabízí jejich prostřednictvím.
„I když jsme museli část provozů zavřít, stále fungujeme dál. Máme denně otevřený obchod potravin, kde podobně jako při jarním nouzovém stavu mimořádně nabízíme i polední menu s sebou včetně těch nejoblíbenějších obědů jako jsou třeba buchtičky s krémem nebo svíčková. Denně pečeme náš vyhlášený kvasový chléb a další pečivo, také dezerty a dorty na objednávku, otevřeny zůstávají i kornuterie a pekařský pult s občerstvením s sebou. Máme velkou radost, že nás naši hosté i v této době podporují a stále nás navštěvují. Vstřícnost lidí je v této těžké době nesmírně povzbuzující,“ popsala manažerka Bistrotéky Valachy Simona Stavjaňová.
Podniku nyní pomáhá i to, že v první koronavirové měl vlastní e-shop, a nyní opět posiluje prodej i jeho prostřednictvím. „Zájem o tuto formu nakupování prudce roste. Je zjevné, že lidé si teď chtějí nakupování co nejvíc urychlit a příliš se nezdržovat venku. U nás si mohou svůj nákup během pár minut vyzvednout ve výdejně,“ dodává Simona Stavjaňová.
Obchod a e-shop Bistrotéky čítá úctyhodných 1 000 položek. „Zboží vybíráme v duchu hesla „čteme etikety za vás“. To znamená, že u všech druhů zboží volíme produkty vysoké kvality, bez zbytečných éček, s důrazem na regionální producenty. Koupíte u nás kompletní průřez potravinami od pečiva, ovoce, zeleniny přes mléčné výrobky, maso a uzeninu až po další zboží jako oleje, káva, zdravé cukrovinky, těstoviny nebo široký sortiment oříšků, kaše či low carb produkty. Speciální místo v obchodě mají naše vlastní produkty jako hotová jídla ve skle, pomazánky, masné lahůdky nebo tvaroháčky,“ uzavřela Simona Stavjaňová.
Více o tom, co se nyní děje v Bistrotéce Valachy, se dočtete na www.bistrovalachy.cz.
-pr-