Razula láká na speciality a kapelu Sjezdaři
Ski areál Razula ve Velkých Karlovicích na Vsetínsku zpestří lyžařům pravděpodobně jeden z posledních víkendů zimní sezóny podvečerem s country kapelou Sjezdaři a další gurmánskou akcí, tentokrát na téma „Speciality karlovské kuchyně". Už od středy také platí v areálu mimosezónní ceny – všechny skipasy jsou zlevněny o 20 procent. „Stále lyžujeme, na sjezdovkách je asi 50 centimetrů sněhu. Zveme všechny, aby o víkendu využili jedné z posledních letošních příležitostí a přišli si ještě zalyžovat. Ukončení sezóny plánujeme na sobotu 26. března, kdy se na hlavní kilometrové sjezdovce Razula pojede veřejný závod Razula Open Cup pro mládež, dospělé i veterány," láká šéf Ski areálu Razula Leo Bača. |
Návštěvníkům, kteří si přijedou užít lyžování, ale také prvním cyklistům, kteří už se prohání v údolí Velkých Karlovic, ski areál od čtvrtku 17. března nabízí na posilněnou krajové speciality v Gril srubu Razula. Vedle typické kyselice a bramboračky kuchaři připravili třeba polévku s tajemným názvem Slepé ryby. Tímto názvem se zejména ve slovenské části Valašska dříve označovala polévka, kterou kuchařka nemajíc k dispozici maso bohatě zahustila zeleninou. Mezi hlavními jídly nechybí Králík podle pánů ze Žerotína, selské nudle, Karlovská pánev s brambory, hovězím masem, volským okem a slaninou nebo takzvaný Čír, což je kapání z těsta s mlékem. V nabídce se ale objeví také netypická hovězí pečená žebra s chlebem a hamburger s hranolky – na počest valašských rodáků, kteří se začátkem 20. století dobrovolně vystěhovali za lepším živobytím do Texasu (a jejichž potomci se dnes občas na Valašsko vrací). Jako zákusky se budou servírovat zelňáky a kynutá ořechová bábovka. V sobotu 19. března zahraje v Gril srubu Razula country kapela Sjezdaři. Začátek je v 19 hodin. |
-tz- |