Profesionální kuchař Zbyněk Diatka předal studentům své znalosti a zkušenosti
Během minulého týdne navštívil pan Zbyněk Diatka, profesionální kuchař ze společnosti Podravka – Lagris, a.s., Střední odborné učiliště ve Valašských Kloboukách, aby předvedl a předal studentům oboru Kuchař – číšník své znalosti a zkušenosti ze svého kulinářského umění.
„Pan Diatka ukazoval nejen přípravu pokrmů, ale hlavně předával zkušenosti našim žákům a zapojoval je do tajů přípravy pro nás exotických jídel. Černé rizoto se sépií a Sushi Uramaku California nepatří zrovna mezi tradiční pokrmy v našich restauracích. Pan Diatka rozdělil studenty do tří skupin a každé formou losování zadal jedno z hlavních jídel k přípravě. Navíc všichni vařili polévku Minestrone a v závěru dne mohli nechat při veřejné ochutnávce posoudit, která z nich je chuťově nejlepší,“ popsala Eva Rohlenová z SOU Valašské Klobouky.
Krok po kroku pod vedením pana šéfkuchaře vznikala opravdu mistrovská díla. Mimo již uvedené pokrmy studenti připravili i kuřecí závitek s čočkou Beluga a restovanou zeleninou a desert tvarohový bulgur s ovocem.
„Velké poděkování patří panu šéfkuchaři Zbyňku Diatkovi, společnosti Podravka – Lagris, a.s. a paní Mgr. Marcele Šuráňové za přípravu a realizaci exotického dne,“ dodala Eva Rohlenová.
-tz-