svátek má Darja


svátek má Darja
Porota ocenila BIO jogurtové mléko ze Štítné nad Vláří

V rámci letošního jedenáctého ročníku soutěže se na Zlínsku o značku Regionální potravina ucházelo celkem 148 produktů. Vítězných osm výrobců si převzalo ocenění v sobotu během Dne Zlínského kraje.
Lidé mohli některé z vítězných výrobků v rámci slavnostního předávání ochutnat přímo na místě – u stánků před Baťovým institutem. Z toho, že se jejich výrobky můžou následující 4 roky pyšnit na obalu logem Regionální potravina, se radovala i Radka Barboříková z Ekofarmy Javorník. Porota letos ocenila jejich BIO jogurtové mléko Borůvka: „Zakládáme si na tom, že vyrábíme v BIO kvalitě. Používáme výhradně vlastní mléko od dojnic pasených na loukách Bílých Karpat, chovaných v systému ekologického zemědělství. Mléko není žádným způsobem upravované a tak si zachovává původní vlastnosti a vysokou výživovou hodnotu. Naše výrobky neobsahují žádné konzervační látky.“
Odborná porota udělila značku Regionální potravina 2020 těmto výrobkům:

Osm producentů ze Zlínského kraje převzalo značku Regionální potravina, foto: Jiří Balát
Za Státní zemědělský intervenční fond blahopřála oceněným producentům ředitelka Regionálního odboru Olomouc Kateřina Mračková a také náměstek ministra zemědělství Jindřich Fialka.
Ocenění Regionální potravina mohou získat pouze malí a střední producenti zemědělských a potravinářských výrobků do 250 zaměstnanců. Tato spotřebitelům ukazuje, že oceněné potraviny jsou čerstvé a pocházejí z lokálních surovin. Výrobky jsou pevně spjaty s daným regionem a často se jedná o krajové speciality. Oceněný výrobek má právo užívat značku Regionální potravina na obalu svého výrobku po dobu čtyř let.
-tz-

TOP REKLAMA










