Nejlepší rajskou vaří na karlovické Lanterně
Kuchaři Spa hotelu Lanterna Velké Karlovice vyhráli soutěž o nejlepší rajskou omáčku na Moravia Food Festivalu v Kroměříži. Gastronomický festival pořádá kroměřížský hotel Octárna, který od pátku 24. do neděle 26. května ve svém areálu hostil kuchaře z dalších sedmi restaurací z celé Moravy.
Návštěvníci mohli ve venkovních stáncích ochutnávat degustační porce, kterými kuchaři jednotlivých hotelů a restaurací prezentovali své umění. Kuchaři měli při volbě nabízených pokrmů volnou roku, jen jeden z pokrmů byl „povinný" – rajská omáčka. „Způsob jejího ztvárnění byl výhradně na kuchařích. Hosté pak mohli při odchodu z areálu hlasovat, čí rajská jim chutnala nejvíc. Jednoznačným vítězem se stal hotel Lanterna," uvedl ředitel Moravia Food Festivalu Vladimír Valouch z pořádajícího hotelu Octárna.
Zleva vedoucí Lanterny Antonín Škrabánek, šéfkuchař Pavel Václavík a kuchař Jan Pavelka další fotka |
Pokrmy na Moravia Food Festivalu vařili šéfkuchař Lanterny Pavel Václavík a kuchař Jan Pavelka. Rajskou omáčku servírovali s pomalu pečeným vykostěným hovězím žebírkem a žemlovo-perníkovými noky.
„Úspěch nás velmi potěšil, protože konkurence byla velká. Všechny zúčastněné restaurace mají skvělou gastronomii. Rajská omáčka šla u nás na odbyt tak moc, že jsme ji dokonce vyprodali dlouho před koncem festivalu. Úplně nejprodávanějším pokrmem na stánku Lanterny se ale nakonec k našemu překvapení stala mátová palačinka s lesním ovocem a makovou zmrzlinou. Maková zmrzlina je novinkou z „dílny" našich kuchařů, zatím jsme ji příliš neprezentovali, ale nejspíš ji s takovou brzy zapracujeme do stálé nabídky naší restaurace," dodal vedoucí Spa hotelu Lanterna Antonín Škrabánek.
Podle informace pořadatelů navštívilo Moravia Food Festival na 2 500 návštěvníků. Více o festivalu na www.festivaljidla.cz/
Martina Žáčková