Nahlédněte pod pokličku procesu výroby mouky v Češkově mlýně
Češkův mlýn v Jarcové otevře své brány veřejnosti. Během programu určeného dospělým i dětem nahlédnou návštěvníci pod pokličku procesu výroby mouky od zrníčka, přes mlýn až po balení hotových výrobků. Součástí akce, která s ekoná 14. září 2019 od 13 do 18h bude i ochutnávka širokého sortimentu biopotravin.
Den otevřených dveří se koná symbolicky v září – měsíci biopotravin. Provozovatel mlýna chce veřejnost seznámit s principy ekologického zemědělství a šetrné péče o půdu a krajinu.
Historický Češkův mlýn z r. 1933 není běžně veřejnosti zpřístupněn. Jeho historie sahá až do roku 1933, kdy ho na levém břehu Bečvy postavil Jan Češek. Od znárodnění v roce 1953 byl objekt nevyužitý. Majitelům se vrátil v roce 1991. Ti tehdy mlýn opravili a investovali do nového zařízení. V červenci 2013 však majitel výrobu zastavil a objekt pronajal nové společnosti.
Program dne:
– exkurze do bio mlýna
– občerstvení z bio pokrmů a bio nápojů
– soutěž
– dětský program
– živá muzika
– biopotraviny za zvýhodněné ceny
-tz-