Na Moštárně se bude koštovat hňápané zelé
Tradiční soutěž o najlepší hňápané zelé se uskuteční nadcházející sobotu v restauraci Na moštárně na Jasence. Pořádá ji i tentokrát Spolek pro zachování valašských tradic a hodnotit se bude nejen nejchutnější vzorek kysaného zelí, ale ocenění získá i ten, kdo si pozná svůj vlastní výrobek a stane se takzvaným zelmajstrem. „Dosud máme přihlášeno zhruba dvacet vzorků, což je v porovnání s jinými lety méně. Věřím ale, že se ještě někteří zájemci přihlásí. Vzorky v zavařeninových sklenicích přijímáme v restauraci Na Moštárně do dnešního večera," zve k účasti v soutěži Alena Olšáková ze Spolku pro zachování valašských tradic. |
foto archív pořadatelů |
Pro soutěžící bude totiž připravena spousta pochoutek, od štrůdlů, koláčků až po uzené delikatesy. „První cena v tombole bude čerstvě zauzená vepřová kýta," prozradila organizátorka s tím, že k příjemné atmosféře soutěže přispěje i zajímavý kulturní program. „Zazpívá nám část pěveckého sboru Hafera z Nového Hrozenkova a skupina Dareband," dodala. Soutěž o najlepší hňápané zelé začíná v sobotu 13. února ve 14 hodin, po ukončení soutěže bude následovat zábava až do pozdních večerních hodin. Eva Stejskalová |