Close
reklama
Jižní Valašsko a Vsetínsko

PARTNEŘI WEBU

PRÁVNÍ PORADNA

REKLAMA

TOP LIST OD 1.1.2007

Moštárna ve Valašských Kloboukách zahájila sezonu moštování jablek

date_range 13.Zář, 2019 featured_play_list Aktuality, PR ČLÁNEK
arrow_drop_up Moštárna ve Valašských Kloboukách

Po skončení horkých letních dnů nastává období dozrávání a sklizně ovoce, především jablek. Pro ty, kteří se rozhodnou uchovat si porci vitamínů i na další dny je tu dobrá zpráva. Moštárna ve Valašských Kloboukách opět zahájila sezonu moštování jablek pro veřejnost. Díky pasterizaci tak lidé mohou pít mošt ze svých jablíček celou zimu a navíc z praktického balení s kohoutkem.

 

Jak probíhá moštování?

 

Nejprve je třeba se telefonicky objednat a domluvit si termín moštování (tel.: 704 441 442). Ve smluvený čas si zákazník přiveze svá jablka do moštárny. Zpravidla následující den bude ovoce vylisováno. Může být i dříve. Zákazník bude poté telefonicky nebo formou sms upozorněn, že si může hotový mošt vyzvednout. Veškeré informace najde zákazník na webu moštárny ZDE.

 

„Pokud je potřeba individuální domluvy, obraťte se na nás, pokud bude v našich silách, rádi Vám vyhovíme,“  sdělil majitel moštárny pan Šenkeřík. Moštování probíhá na moderních nerezových strojích. Jablka budou nejprve sešrotována, vylisována a poté bude mošt pasterizován a plněn do sáčků s kohoutkem (systém Bag in Box).

Kvalitní moderní nerezové stroje

 

Minimální množství jablek nutných pro pasterizaci je 100 kg. „To odpovídá asi 2 až 3 pytlům jablek,“ prozradil Šenkeřík. Je také možné se domluvit pouze na vylisování jablek bez pasterizace.

 

 

Výkup jablek

 

Moštárna chystá i výkup jablek. Je nutné sledovat informace o výkupu ovoce na webových stránkách moštárny ZDE.  Stromy zbytečně netřepejte, jablka musí být zralá, chutná, čistá a nenahnilá. Nejlépe čerstvě nasbíraná. Nevyhovující ovoce bude odmítnuto. „Ceníme si místních a původních druhů jabloní, které nejsou pěstovány v moderních sadech, jablka nejsou stříkaná a uměle hnojená. Sami vlastníme bio sady, ze kterých produkujeme mošty,“ sdělil majitel moštárny pan Šenkeřík.

 

E-shop

 

Firma nedávno spustila svůj vlastní internetový obchod, kde nabízí své výrobky. Ochutnat tak můžete nejenom jablečný mošt, ale i mošt mnoha příchutí ovoce a zeleniny. Všechny nabízené mošty jsou čistá ovocná šťáva bez přidaného cukru, konzervantů, barviv a čehokoliv jiného.

 

 

Ochutnejte pravou chuť Bílých Karpat! Určitě neprohloupíte!

 

Více na www.mostuj.cz

 

-pr článek-

[wpdevart_facebook_comment order_type="social" title_text="Komentáře" title_text_color="#000000" title_text_font_size="15" title_text_font_famely="Arial" title_text_position="left" width="100%" bg_color="#d4d4d4" animation_effect="random" count_of_comments="7" ]

TIPY NA AKCE

Z PRVNÍ RUKY

INZERCE, NABÍDKY

TOP REKLAMA