

Lanterna chystá degustační večer s legendárním Pavlem Sapíkem

Máte rádi mimořádné gurmánské akce a jedinečné gastro zážitky se skvělým vínem? Nenechejte si ujít už tuto sobotu 1. dubna degustační večer ve Spa hotelu Lanterna v Resortu Valachy Velké Karlovice.
Známý horský hotel, zakládající si na vysoké úrovni gastronomie, pravidelně zve zajímavé kuchařské osobnosti a tentokrát pro velký úspěch opět přivítá šéfkuchaře Pavel Sapík. Ten donedávna řídil legendární pražskou restauraci Terasa U Zlaté studně, před časem přesedlal do týmu rodinného podniku a přebírá štafetu po svém otci, neméně známém Jaroslavu Sapíkovi. S Lanterou pravidelně spolupracuje už několik let, mimo jiné i při školení kuchařů.
A na co se můžete na degustačním večeru těšit? Pavel Sapík své Grand menu sestavil z oblíbených delikates:
· Humr na salátu s broskvovým gelem a kaviárem z granátového jablka
· Kachní terina s krémem z lesních plodů, foie gras pěna
· Hráškové cappuccino s křupavou oplatkou
· Grilovaný mořský vlk s krevetou a mušlí podávaný s těstovinami Fregola na pyré z pečených paprik a omáčkou z mušlí
· Dančí hřbet na pyré z frgálu, černým rybízem a sosem Grand Veneur
· Čokoládový ganache s Amarettem, mangovo-mučenkovým krémem a malinovým sorbetem
Ke všem chodům someliéři napárovali vína z předních moravských vinařství Klobása, Kadrnka, Uherek, Stávek nebo Piálek & Jäger.
Kdybyste si chtěli vychutnat sklenku vína zcela bez starostí, můžete si v hotelu rezervovat pokoj a přenocovat. Během pobytu tak můžete navíc využít čas i k procházce jarní přírodou nebo relaxaci v hotelovém L-Spa, kde se nově čtyřikrát denně konají oblíbené saunové rituály.
Více informací o Grand menu Pavla Sapíka ZDE.
-pr článek-

TOP REKLAMA










