Kam na Svatomartinská vína a husu
Zatímco děti 11. listopadu netrpělivě vzhlíží k obloze, jestli přijíždí Martin na bílém koni, milovníci vína a dobrého jídla se na tento den těší z jiného důvodu: otevírají se láhve mladého Svatomartinského vína. Jeho ochutnávky současně doprovází populární husí hody.
Od 11. do 19. listopadu budou Svatomartinská vína i menu nabízet také restaurace všech tří hotelů Resortu Valachy ve Velkých Karlovicích – Lanterny, Horal a Galiku. „Každý hotel chystá jiné menu, gurmáni mají z čeho vybírat. K pokrmům nabídneme Svatomartinská vína z vinařství Sedlák, Gotberg, Veverka, Čech a Tetur," láká ředitel Resortu Valachy Tomáš Blabla.
Svatomartinská husa |
Svatomartinským vínem se označuje mladé víno, mezi jehož sklizní a uvedením na trh uběhlo jen pár týdnů, proto má lehkou barvu i chuť a nižší obsah alkoholu. Dle tradice se smí otevřít nejdříve 11. 11. v 11 hodin. Pro znalce jde o důležitou událost. Pokud se totiž Svatomartinské víno vyvede, znamená to, že bude kvalitní celý ročník.
Svatomartinský gurmánský zážitek v Resortu Valachy můžete spojit s návštěvou relaxačních center hotelů Lanterna a Horal. Po návštěvě sauny či relaxační masáži přijde pohodové posezení u dobrého jídla a vína jistě vhod.
Více informací a rezervace: http://www.valachy.cz/
Lanterna – restaurace |
Co kde ochutnáte:
Spa hotel Lanterna
Pošírovaný hovězí jazyk s konfitovaným fenyklem
Pomalu pečené husí stehýnko na hruškách s dýňovým zelím, karlovarský a bramborový knedlík
Borůvkový cheesecake s vanilkovou zmrzlinou
Wellness hotel Horal
Uzená husí játra s dýňovým chutney a křenem
Pomalu pečené husí stehno na zelí z červené řepy
Hruškový koláč s drobenkou a šípkovou zmrzlinou
Hotel Galik
Husí paštika s brusinkami a karamelem
Husí kaldoun s játrovým šátečkem
Pečená husa na červeném zelí s bramborovou lokší
Pošírovaná hruška na červeném víně
-pr-