Close
reklama
Jižní Valašsko a Vsetínsko

PARTNEŘI WEBU

PRÁVNÍ PORADNA

REKLAMA

TOP LIST OD 1.1.2007

Gastrofestival odstartuje večer se Sapíkem

date_range 03.Zář, 2016 featured_play_list Aktuality

 

Osmý ročník Karlovského gastrofestivalu ve Velkých Karlovicích se pomalu blíží a jeho předzvěstí se letos má stát speciální gurmánská akce, kterou chystá na tamní Spa hotel Lanterna.

Ten při gastrofestivalu pravidelně pořádá zážitkové galavečeře pro náročné gurmány a ani letošek nebude výjimkou. Pokud také máte rádi dobré jídlo a navíc i komfortní relaxaci v krásné přírodě, nenechejte si tuto příležitost ujít.

Jako „předkrm" Karlovského gastrofestivalu se v hotelové restauraci Vyhlídka uskuteční ve středu 28. a pátek 30. září degustační večer s exkluzívním hostem: Pavlem Sapíkem, šéfkuchařem pražské Terasy U Zlaté Studně. Rezervujte si k večeři i ubytování a kromě výhodnější ceny degustace si můžete užít i neomezený vstup do hotelového wellness nebo třeba procházkou podzimní krajinou Beskyd.

Šéfkuchař pražské Terasy U Zlaté Studně Pavel Sapík

A co vás čeká na degustačním večeru? Speciální menu o sedmi chodech od týmu, který je držitelem ocenění Nejlepší restaurace v ČR a Nejlepší luxusní hotel v Evropě roku 2015 dle hodnotitelů Tripadvisoru a pravidelně se dělí o první příčky prestižních žebříčků s michelinskými a dalšími top restauracemi u nás.

Menu bude podáváno se selekcí moravských vín a přinese průřez vyhlášenými specialitami Terasy U Zlaté Studně, k nimž patří mj. grilovaná mušle Sv. Jakuba, pečený mořský vlk, pečený daňčí hřbet s lesními plody a hlívou ústřičnou nebo populární domácí čokoládové pralinky. „Usiluji o to, aby má gastronomie byla dlouhodobým zážitkem a ne jen krátkodobým opojením," charakterizuje svou kuchyni Pavel Sapík, který patří k předním osobnostem české gastronomie.

Hlavní program Karlovského gastrofestivalu se uskuteční v sobotu 1. a neděli 2. října. Opět nabídne ochutnávky specialit na více jak deseti místech karlovického údolí Léskové, farmářský trh, soutěž o nejlepší frgál a klobásu, frgálovou manufakturu a další program. Nebudou chybět ani Michelinská galavečeře a Michelinský oběd, letos v režii charismatického maďarského šéfkuchaře s michelinskou hvězdou Ákose Sarköziho.

Variace domácích pralinek a "petit fours"

Degustační menu Pavla Sapíka:
•Mousse z kozího sýra Buche Affinne se zeleným chřestem, sušenými cherry tomaty a houbovým pestem
•Grilovaná mušle Sv. Jakuba na risottu "Carnaroli" z červené řepy podávané s čerstvě strouhanými lanýži, sýrem Grana Padano a chipsem z červené řepy
•Paté z kachních jater Foie Gras v perníkovém mantlu na domácí briošce podávané s uzenými kachními prsy a pečenými pomeranči
•Dýňový velouté s křupavou oplatkou
•Na másle pečený mořský vlk podávaný na houbovém ragú a kapustě, s bramborami La Ratte
•Pečený daňčí hřbet s karamelizovanými broskvemi, lesními plody a hlívou ústřičnou
•Studený čokoládový fondant s malinovou pěnou, domácí čokoládovou zmrzlinou a malinovou makronkou
•Variace domácích pralinek a "petit fours"

 

Galavečeře Karlovského gastrofestivalu:

28. a 30. 9. – Ladění na Karlovský gastrofestival – Pavel Sapík, Terasa U Zlaté studně

1. 10. – Michelinská galavečeře – Ákos Sárközi, Maďarsko

2. 10. – Michelinský oběd – Ákos Sárközi, Maďarsko

Více o galavečeřích

-pr-

[wpdevart_facebook_comment order_type="social" title_text="Komentáře" title_text_color="#000000" title_text_font_size="15" title_text_font_famely="Arial" title_text_position="left" width="100%" bg_color="#d4d4d4" animation_effect="random" count_of_comments="7" ]

TIPY NA AKCE

Z PRVNÍ RUKY

INZERCE, NABÍDKY

TOP REKLAMA