Bistrotéka Valachy láká na kurzy s Katkou z Masterchefa
Několik zajímavých akcí chystá na období před letními prázdninami zlínská Bistrotéka Valachy. Nový gastronomický podnik, rozprostírající se na dvou podlažích zrekonstruovaného Obchodního domu Zlín, chystá na počest dětského filmového festivalu Filmové menu, bude hostit známého šéfkuchaře Marka Raditsche, rozšiřuje nabídku kuchařských kurzů o lekce s Katkou Kolbovou z Masterchefa a již brzy se také hosté mohou těšit na degustaci šampaňského, otevření venkovní zahrádky a pikniky.
Filmové menu Bistrotéky Valachy (20. 5. – 1. 6.)
Město Zlín bude na konci května žít filmem nejen v kinosálech a ulicích města, ale od 20. května do 1. června také v Bistrotéce. Pro filmové fanoušky sestavil šéfkuchař Lukáš Strnad nabídku pokrmů známých z populárních filmů – dětských i těch pro dospělé. Návštěvnici si budou moci pochutnat na Špagetách Lady a Tramp, které proslavili psí hrdinové animovaného filmu Walta Disneye. V nabídce bude i krevetová polévka BubbaGump inspirovaná filmem Forrest Gump, jehož hlavní hrdina během svého pozoruhodného života našel zálibu v pěstování krevet. Kdo zná legendární konverzaci dvojice padouchů z Pulp Fiction o „ne jen tak ledajakém burgru, ale poctivém čtvrtlibráku se sýrem“, jistě uvítá příležitost ukázkový Čtvrtlibrák se sýrem osobně ochutnat. A jako sladká tečka bude připravena Karlíkova tabulka čokolády.
Asijské menu Marka Raditsche s Nespressem (30. 5.)
Během filmového festivalu, 30. května, do Bistrotéky zavítá Marek Raditsch, výkonný šéf pražských restaurací Kampa Group a ex-porotce kulinářské soutěže MasterChef. Pro hosty připraví v otevřené kuchyni Bistrotéky čtyřchodové Asijské menu ve spolupráci s prémiovou kávou značky Nespresso, která ho doplní různými druhy kávy. V menu bude mj. lososové poké, hovězí striploin s omáčkou teriyaki a restovanou broccolinou či kokosový sorbet s tmavým rumem a slaným karamelem.
Degustační menu s ochutnávkou Champagne (12. 6.)
Další degustační večer, tentokrát zasvěcený šampaňskému, se uskuteční ve středu 12. června. Hosté ochutnají pět druhů šampaňského s průvodním slovem someliérů a k tomu snoubené pokrmy šéfkuchaře Bistrotéky Lukáše Strnada – mj. ústřicemi, mořskými šneky, foie gras či čerstvými fíky s lanýžovým medem.
Dezerty s Katkou Kolbovou a další kurzy vaření
Pro příznivce Školy vaření rozšířila Bistrotéka Valachy nabídku kurzů o japonskou kuchyni či mořské plody. Atraktivní novinkou jsou lekce s Katkou Kolbovou, která letos jako finalistka Masterchefa sklízí od porotců ovace za dezerty. Zájemci se s ní mohou naučit makronky nebo dezerty z čokolády.
Nové menu, venkovní zahrádka, oslavy a grilování
Od května Bistrotéka uvedla nové sezónní menu, jemuž dominují steaky, burgery, tatarák, pastrami a další speciality ze špičkového masa z čestru. Speciální nabídku připravila k oslavám promocí. Šálek kávy, drink, sklenku vína, zmrzlinu, dezerty a další lahůdky si budou moci hosté již brzy vychutnat na venkovní zahrádce a chystá se speciální nabídka pro pikniky a grilování. Více informací: www.bistrovalachy.cz
-pr článek-