Close
reklama
Jižní Valašsko a Vsetínsko

PARTNEŘI WEBU

PRÁVNÍ PORADNA

REKLAMA

TOP LIST OD 1.1.2007

Maturanti museli v pátek evakuovat školu

date_range 15.Kvě, 2009 featured_play_list Aktuality
 
 
Přesně sedm minut a padesát dva vteřin trvala evakuace osmi stovek studentů vsetínského gymnázia, která proběhla v pátek dopoledne. Důvodem nebyl únik před hrozícím nebezpečím, nýbrž originální loučení maturantů se svými spolužáky a hlavně korunovace nového školního krále.

Utajená a nikým neočekávaná evakuace začala přesně o půl desáté dopoledne a už před tři čtvrtě na deset byly všechny třídy seřazeny na dvoře školy. Krátce nato všichni oslavovali příjezd dosluhujícího krále školy – Honzy Zdráhala ze 4.C, který dorazil před své poddané na koni i s družinou, aby předal žezlo a korunu jednomu z budoucích maturantů.

 

Foto

Dosluhující školní král – Honza Zdráhal přijel na školní dvůr stylově – na koni i s družinou. Aby předal žezlo nové královně Míši Podešvové

 
Novou královnou školy se na celý další rok stala Míša Podešvová ze 3. C. Tato funkce však není jen symbolická, má i řadu výhod. „Král může předbíhat na obědě, tolerují se mu pozdní příchody, může brát druhým svačiny a všichni ho musí poslouchat," vysvětlil Vlasťa Martinák ze 4. C. A že to opravdu tak je, potvrdil sám dosluhující král. „Užíval jsem si toho královsky a bohatě," netajil se Honza Zdráhal.

Korunovace krále školy má na vsetínském gymnáziu dlouholetou tradici, letos poprvé však byla kvůli ní vyklizena celá škola.

Eva Stejskalová

 

[wpdevart_facebook_comment order_type="social" title_text="Komentáře" title_text_color="#000000" title_text_font_size="15" title_text_font_famely="Arial" title_text_position="left" width="100%" bg_color="#d4d4d4" animation_effect="random" count_of_comments="7" ]

TIPY NA AKCE

Z PRVNÍ RUKY

INZERCE, NABÍDKY

TOP REKLAMA