Close
reklama
Jižní Valašsko a Vsetínsko

PARTNEŘI WEBU

PRÁVNÍ PORADNA

REKLAMA

TOP LIST OD 1.1.2007

Ve sváteční pondělí řešili hasiči šest požárů

date_range 14.Dub, 2009 featured_play_list Aktuality
 
 
Ve sváteční pondělí dne 13.4.2009 vyjížděli hasiči znovu k celé řadě požárů ve Zlínském kraji.

Prodloužený víkend byl znovu ve znamení celé řady požárů v přírodním prostředí a nadále tak pokračuje nepříznivý trend. Šlo znovu o požáry v přírodním prostředí, ale i o další události zapříčiněné nejčastěji lidskou nedbalostí. Stále tak platí varování hasičů k nebezpečí hrozících požárů v jarním období.

23:42 – Malenovice – profesionální hasiči vyjeli na likvidaci požáru plastového kontejneru na odpad. Požár kontejner zcela zničil a plameny se podařilo uhasit pomocí vysokotlakého proudu vody.

21:30 – Horní Lideč – hasiči vyjeli na hlášený požár u rodinného domu. Velitel zásahu z místa potvrdil, že se jedná o požár hromady uskladněného palivového dřeva. Požár byl uhašen asi po půlhodině hasebních prací. Způsobená škoda nebyla pro potřeby hasičů vyčíslena.

19:05 – Slušovice – profesionální i dobrovolní hasiči vyjeli na likvidaci požáru travního porostu podél silnice do Slušovic. Požár zasáhl úsek v délce asi 50 metrů, který hasiči uhasili a další šíření zastavili několika proudy vody.

 

Foto

foto HZS Zlínského kraje

více fotek
 
17:50 – Roštín – dobrovolní hasiči včas uhasili požár v kontejneru na odpad v chatové oblasti a zabránili jeho případnému rozšíření do okolí.

16:20 – Horní Němčí – profesionální a dobrovolní hasiči ze čtyř jednotek vyjeli na hlášený požár střechy domu. Starosta obce včas zpozoroval kouř vycházející ze střechy a ihned na pomoc zavolal hasiče.

Hasičům se podařilo včas lokalizovat požár suchého sena a slámy na půdě opuštěného domu, který byl volně přístupný. Požárem způsobená škoda nebyla pro potřeby hasičů vyčíslena a uchráněné hodnoty byly odhadnuty na 300 tis. Kč.

Vyšetřovatel hasičů z Uherského Hradiště se domnívá, že příčinou vzniku požáru mohla být nedbalost dětí. Jsou prověřovány i další možné verze.

11:47 – Zádveřice-Raková – profesionální i dobrovolní hasiči vyjeli na likvidaci požáru suché trávy, která začala hořet po odlétnutí žhavých částic při pálení papírového odpadu v ohništi. Vlivem větru došlo k rozšíření požáru a k ohrožení blízké chatky. Snaha majitelky hasit plameny pomocí zahradní hadice byla málo účinná. Požárem zasažená plocha byla asi 10 x 10 metrů.

 
Ivo Mitáček
HZS Zlínského kraje
 

[wpdevart_facebook_comment order_type="social" title_text="Komentáře" title_text_color="#000000" title_text_font_size="15" title_text_font_famely="Arial" title_text_position="left" width="100%" bg_color="#d4d4d4" animation_effect="random" count_of_comments="7" ]

TIPY NA AKCE

Z PRVNÍ RUKY

INZERCE, NABÍDKY

TOP REKLAMA