Close
reklama
Jižní Valašsko a Vsetínsko

PARTNEŘI WEBU

PRÁVNÍ PORADNA

REKLAMA

TOP LIST OD 1.1.2007

Čety metařů se daly do jarního úklidu

date_range 09.Dub, 2009 featured_play_list Aktuality
 
 
Druhý dubnový týden patří na Valašskoklobouckých službách jarní očistě města. Do terénu vyrazily skupiny pracovníků, které budou uklízet veřejná prostranství a ulice, aby byly Valašské Klobouky připraveny na Velikonoce. Díky teplému počasí brzy začne první sečení trávníků a na zahájení provozu se už připravují také venkovní sportovní areály.

„Naplno se věnujeme úklidu po zimě, silnice jsou čištěny pomocí techniky a na chodnících a místech, která jsou pro čistící stroj nedostupná, pracují čtyři metaři. Na silnicích prvních a druhých tříd proběhl úklid Správy a údržby silnic, takže zbývá čištění ulic, které patří městu," přiblížil průběh jarních prací ředitel Valašskoklobouckých služeb Roman Petrůj. Poznamenal, že do Velikonoc budou uklizeny hlavní kloboucké ulice a náměstí, zbývající lokality a městské části Valašských Klobouk přijdou na řadu po svátcích. V dubnu se také rozbíhá sezóna sečení trávy. To bude postupovat podle pasportu zeleně, který určuje pořadí údržby travnatých ploch.

 

Foto

foto MěÚ Val.Klobouky

 
Mimo udržování veřejných prostranství musí jarní přípravou projít také venkovní sportoviště. Městské koupaliště například čeká oprava dna bazénu, nátěry laviček, vysprávka oplocení a údržba zeleně. Město zároveň zahájí investiční akci v předpokládané hodnotě šesti set tisíc korun, díky které na koupališti vzniknou nové kryté sprchy.

Jiná zařízení naopak svou činnost s příchodem teplých jarních měsíců omezují. „Týká se to zejména sauny. V dubnu ještě bude možnost sobotního sanování, ale podle návštěvnosti se zdá, že v květnu už nebude naplněna potřebná kapacita minimálně třinácti lidí za den. Týdenní provoz zůstane zachován," uvedl k omezení provozu Roman Petrůj.

Už v pátek 10. dubna bude zahájen provoz na víceúčelovém hříšti u základní školy. Ještě předtím se areál podrobní důkladné očistě umělého povrchu, kontrole oplocení a technického stavu hřiště. Zprovozněny budou také všechny sítě a branky k míčovým a jiným hrám. Zájemci o rezervaci areálu se mohou obracet na správce Jaroslava Maňase (tel. 774 565 220), nebo přímo na obsluhu hřiště (tel. 773 666 219).

 
Lenka Zvonková
 

[wpdevart_facebook_comment order_type="social" title_text="Komentáře" title_text_color="#000000" title_text_font_size="15" title_text_font_famely="Arial" title_text_position="left" width="100%" bg_color="#d4d4d4" animation_effect="random" count_of_comments="7" ]

TIPY NA AKCE

Z PRVNÍ RUKY

INZERCE, NABÍDKY

TOP REKLAMA