Close
reklama
Jižní Valašsko a Vsetínsko

PARTNEŘI WEBU

PRÁVNÍ PORADNA

REKLAMA

TOP LIST OD 1.1.2007

Město získalo miliony na další rozvoj města

date_range 09.Dub, 2009 featured_play_list Aktuality
 
 
Skvělou zprávu obdrželi v těchto dnech představitelé města Vsetína. Podařilo se jim totiž získat na projekt s názvem Integrovaný plán rozvoje města, jehož cílem je rekonstruovat bytové domy a veřejné prostory, stomilionovou dotaci.

„Tato informace je potěšující nejen pro nás, kteří jsme na přípravě projektu několik měsíců intenzivně pracovali, ale především pro obyvatele dalších částí města, jež díky tomuto projektu projdou revitalizací, a také majitelů bytových domů. Ti tak dosáhnou na evropské dotace na rekonstrukce svých nemovitostí," říká vsetínská starostka Květoslava Othová.

 
Projekt v celkové hodnotě téměř 200 milionů korun totiž přinese do města v následujících čtyřech letech prostředky například na rekonstrukci náměstí Svobody a jeho okolí a dále chodníků, zeleně či mobiliáře i do dalších částí města, které dosud neprošly regenerací a přitom splňují konkrétní státem a Evropskou komisí stanovená kritéria. Jedná se například o sídliště Trávníky či Rybníky. „Vedle toho však projekt řeší i zateplení obvodových plášťů bytových domů, výměny oken a balkonů či rekonstrukce technického vybavení domů v uvedených lokalitách," připomněl místostarosta Vsetína Lubomír Gajdušek.

Úpravu veřejných prostor tak evropské fondy podpoří pětaosmdesáti procenty, majitelé nemovitostí budou moci čerpat na rekonstrukce svých objektů dotaci ve výši čtyřicet až šedesát procent. „O tom, kdy bude vypsána výzva k předkládání žádostí o dotace, rozhodne v nejbližších týdnech řídící výbor projektu, ještě před tím však bude potřeba dořešit spoustu administrativních záležitostí," informoval projektový manažer Ladislav Baroň s tím, že lidé budou o termínech včas informováni.

Eva Stejskalová

 

[wpdevart_facebook_comment order_type="social" title_text="Komentáře" title_text_color="#000000" title_text_font_size="15" title_text_font_famely="Arial" title_text_position="left" width="100%" bg_color="#d4d4d4" animation_effect="random" count_of_comments="7" ]

TIPY NA AKCE

Z PRVNÍ RUKY

INZERCE, NABÍDKY

TOP REKLAMA