Close
reklama
Jižní Valašsko a Vsetínsko

PARTNEŘI WEBU

PRÁVNÍ PORADNA

REKLAMA

TOP LIST OD 1.1.2007

Vznik Československa si připomeneme i na Valašsku

date_range 24.Říj, 2019 featured_play_list Aktuality
arrow_drop_up Památník československé vzájemnosti ve Valašských Kloboukách

Letošní 28. říjen si v kalendáři připisuje už 101. výročí vzniku samostatného státu Čechů a Slováků. Ve Valašských Kloboukách toto významné jubileum uctí v pátek 25. října pietním aktem u Památníku československé vzájemnosti. Vzpomínkové shromáždění, na které je zvána školní mládež i široká veřejnost, bude na Masarykově náměstí začínat ve 12.15 hodin.

 

„Vznik samostatného Československa si připomeneme na místě nejpříhodnějším, u Památníku československé vzájemnosti, který zpodobňuje blízký bratrský vztah obou národů. Naší snahou je předávat vlastenecké vnímání mladým generacím, a proto zveme k uctění státního výročí jak všechny občany našeho města, tak obzvláště žactvo a studentstvo zdejších škol,“ pozvala Eliška Olšáková, starostka města Valašské Klobouky.

 

Pietní akt také ve Vsetíně a Vizovicích

 

Netradičně z důvodu podzimních prázdnin si vznik republiky připomenou již v pátek 25. října od 10 hodin i ve Vsetíně. K tomuto výročí připravuje radnice spolu s místními společenskými organizacemi pietní akt.

 

Místem konání bude jako obvykle okolí pomníku T. G. Masaryka, neboť právě jméno prvního československého prezidenta je s výročím vzniku republiky úzce spjato. Kromě proslovu zástupců vedení města a společenských organizací, kteří k pomníku také položí květiny, se můžete těšit i na další program. V jeho rámci vystoupí mužský pěvecký sbor Lumír a žáci ZŠ Ohrada.

Pietní akt ve Vsetíně, foto: archiv města Vsetín

Pietní akt proběhne ve Vizovicích také 25. 10. 2019 a to u pomníku obětem první světové války. Kladení věnců je naplánováno na 16:00. V 18 hodin vyjde lampionový průvod od staré školy k budově sokolovny TJ Sokol Vizovice.

 

-red-

[wpdevart_facebook_comment order_type="social" title_text="Komentáře" title_text_color="#000000" title_text_font_size="15" title_text_font_famely="Arial" title_text_position="left" width="100%" bg_color="#d4d4d4" animation_effect="random" count_of_comments="7" ]

TIPY NA AKCE

Z PRVNÍ RUKY

INZERCE, NABÍDKY

TOP REKLAMA