Close
reklama
Jižní Valašsko a Vsetínsko

PARTNEŘI WEBU

PRÁVNÍ PORADNA

REKLAMA

TOP LIST OD 1.1.2007

V hořícím kamionu vybuchla tlaková nádoba

date_range 10.Zář, 2009 featured_play_list Aktuality
 
 
K rozsáhlému požáru kamionu u Trojanovic nedaleko Rožnova pod Radhoštěm museli ve středu vyjet hasiči. Policejní mluvčí Ludmila Brousilová agentuře Mediafax řekla, že kvůli neštěstí museli řidiči dbát zvýšené opatrtnosti, vůz totiž částečně zasahoval do cesty.

Řidič polského kamionu stoupal s vozem na Pindulu, když zjistil závadu na vozidle. Soupravu odstavil u krajnice a zvedl kabinu. Při kontrole motoru vyšlehly plameny, které kompletně pohltily jak tahač, tak i část návěsu s nákladem. "V počátku požáru došlo také k detonaci jedné převážené tlakové nádoby," poznamenal mluvčí krajských hasičů Ivo Mitáček s tím, že nikdo naštěstí neutrpěl žádné zranění. Řidič ale kamion odstavil v těsné blízkosti dřevěnice a od sálavého tepla bylo poškozeno dřevěné oplocení a přípojky elektrického i telefonního vedení.

 

foto HZS Zlínského kraje

 
Požárem způsobená škoda může být podle Mitáčka vyčíslena i v řádech milionů korun. "Příčinou vzniku požáru byla technická závada. Zásahem hasičů se podařilo zachránit část návěsu a náklad. Po dobu zásahu složek integrovaného záchranného systému byla nejdříve doprava na hlavním tahu I/58 zcela zastavena a později omezena do jednoho jízdního pruhu," konstatoval mluvčí hasičů. "Kamion zasahoval do cesty asi půl metru, takže řidiči museli být v úseku opatrnější a na odstavený kamion dát pozor," sdělila Brousilová.
 
MEDIAFAX
 

[wpdevart_facebook_comment order_type="social" title_text="Komentáře" title_text_color="#000000" title_text_font_size="15" title_text_font_famely="Arial" title_text_position="left" width="100%" bg_color="#d4d4d4" animation_effect="random" count_of_comments="7" ]

TIPY NA AKCE

Z PRVNÍ RUKY

INZERCE, NABÍDKY

TOP REKLAMA