Close
reklama
Jižní Valašsko a Vsetínsko

PARTNEŘI WEBU

PRÁVNÍ PORADNA

REKLAMA

TOP LIST OD 1.1.2007

V krajské nemocnici vařil hotelový šéfkuchař

date_range 24.Zář, 2018 featured_play_list Aktuality

 

Letos již podruhé vařil v kuchyni Krajské nemocnice T. Bati šéfkuchař Spa hotelu Lanterna ve Velkých Karlovicích Pavel Václavík. Pro zaměstnance i některé pacienty nachystal pestrý jídelníček.

„Oslovil jsem místní farmáře, od kterých jsou některé suroviny. Především bylinky a sýry," uvedl kreativní šéfkuchař Pavel Václavík a dodal, že se snaží při vaření využívat co nejvíce sezónních potravin. Na toto téma také pro nemocniční kuchaře připravil workshop.

 Šéfkuchař Spa hotelu Lanterna ve Velkých Karlovicích Pavel Václavík v krajské nemocnici

Výsledkem bylo pestré menu pro zaměstnance nemocnice a dvě pacientská jídla. Zaměstnanci si pochutnali na šalvějovém krému s máslovými krutony, v nabídce dál měli kuřecí stehýnko marinované v letních bylinkách, provoněné bukovým kouřem, pomalu pečenou jelení kýtu s omáčkou z letních hříbků nebo linguine vepřovou panenku. Pomyslnou třešničkou na dortu byl dezert dýňová bublanina s mátovou kysanou smetanou a slunečnicovým griliášem.

 Výsledkem bylo pestré menu

Spolupráce se Spa hotelem Lanterna bude v Krajské nemocnici T. Bati pokračovat. Šéfkuchař Pavel Václavík by měl navštěvovat nemocniční kuchyni vždy na začátku každého ročního období.

-tz- 

[wpdevart_facebook_comment order_type="social" title_text="Komentáře" title_text_color="#000000" title_text_font_size="15" title_text_font_famely="Arial" title_text_position="left" width="100%" bg_color="#d4d4d4" animation_effect="random" count_of_comments="7" ]

TIPY NA AKCE

Z PRVNÍ RUKY

INZERCE, NABÍDKY

TOP REKLAMA