Close
reklama
Jižní Valašsko a Vsetínsko

PARTNEŘI WEBU

PRÁVNÍ PORADNA

REKLAMA

TOP LIST OD 1.1.2007

Roman Tománek si může zaknihovat další úspěch

date_range 08.Bře, 2018 featured_play_list Sport

 

Roman Tománek si může zaknihovat další úspěch. Slavičínský vytrvalec se startovním číslem 10 ovládl kategorii padesátníků v 8. ročníku Maratonu Jana Buly v Moravských Budějovicích, když dosáhl ve 42,2 kilometru dlouhém závodu, času 3:11:19. Stříbrný Slovák Dušan Brezovský za ním v cíli zaostal o devět sekund, třetí místo vybojoval časem 3:21:47 Jiří Hýbl z Hrušovan u Brna.

V absolutním pořadí v konkurenci 46 maratonců skončil Tománek sedmý. Vítězem se stal Brňan Daniel Orálek (2:49:23). „Podmínky nám hodně ztěžovala mrznoucí mlha a nepříjemný točící se vítr," upozornil maratonec z Valašska.

 Maraton Jana Buly v Moravských Budějovicích          foto: Orel Moravské Budějovice        fotogalerie

Tománek si ovšem pobyt na první pozici mezi padesátníky od startu kontroloval. „Dařilo se mi držet stanovené tempo. Nicméně v závěru se ke mně hodně přibližoval Dušan Brezovský. Nakonec jsem byl rád, že se mi atak slovenského specialisty na běh na 10 kilometrů a půlmaraton podařilo odrazit. Rovněž mě těší, že jsem poprvé v kariéře na maratonské trati porazil Jiřího Hýbla," pochvaloval si Roman Tománek.                          

Lubomír Hotař

[wpdevart_facebook_comment order_type="social" title_text="Komentáře" title_text_color="#000000" title_text_font_size="15" title_text_font_famely="Arial" title_text_position="left" width="100%" bg_color="#d4d4d4" animation_effect="random" count_of_comments="7" ]

TIPY NA AKCE

Z PRVNÍ RUKY

INZERCE, NABÍDKY

TOP REKLAMA