Close
reklama
Jižní Valašsko a Vsetínsko

PARTNEŘI WEBU

PRÁVNÍ PORADNA

REKLAMA

TOP LIST OD 1.1.2007

Zlínský kraj navštívil americký velvyslanec

date_range 24.Říj, 2024 featured_play_list Aktuality
arrow_drop_up Velvyslanec Spojených států amerických v České republice, J.E. Bijan Sabet

Velvyslance Spojených států amerických v České republice, J.E. Bijana Sabeta, přijali v pondělí 21. října v Baťově mrakodrapu hejtman Zlínského kraje Radim Holiš a jeho náměstek David Vychytil.

 

„Pan velvyslanec ocenil naši úzkou spolupráci se zlínskou univerzitou, zejména finanční podporu, kterou jsme poskytli na výstavbu nové technologické fakulty. Hovořili jsme také o krajské rozvojové agentuře ZRIA nebo o obří plánované investici amerického výrobce polovodičů ONSEMI v Rožnově, která má našemu kraji přinést až tisícovku nových pracovních míst,“ přiblížil hejtman Radim Holiš.

 

Hejtman dále během setkání uvedl, že lidé ve Zlínském kraji jsou velmi kreativní a technicky zdatní. Dodal také, že kraj má silnou tradici ve strojírenském průmyslu a že je důležité podporovat technické vzdělávání, které je klíčové pro budoucí rozvoj zdejších firem.

 

 

Velvyslanec zdůraznil, že obchodní vztahy mezi Spojenými státy a Českou republikou nebyly nikdy silnější a že ekonomická spolupráce bude pokračovat nezávisle na výsledcích nadcházejících voleb. Obě strany se na závěr dohodly na dalších setkáních, která budou zaměřena na ekonomický rozvoj regionu.

 

Návštěvu Bijan Sabet završil prohlídkou budovy Baťova mrakodrapu, během které se mimo jiné projel unikátní pojízdnou kanceláří ve výtahu. Jeho program ve Zlínském kraji pokračoval návštěvou firmy ONSEMI v Rožnově pod Radhoštěm.

 

Velvyslanec navštívil také Rožnov pod Radhoštěm. Foto: U.S. Embassy Prague

 

-tz-

[wpdevart_facebook_comment order_type="social" title_text="Komentáře" title_text_color="#000000" title_text_font_size="15" title_text_font_famely="Arial" title_text_position="left" width="100%" bg_color="#d4d4d4" animation_effect="random" count_of_comments="7" ]

TIPY NA AKCE

Z PRVNÍ RUKY

INZERCE, NABÍDKY

TOP REKLAMA