Close
reklama
Jižní Valašsko a Vsetínsko

PARTNEŘI WEBU

PRÁVNÍ PORADNA

REKLAMA

TOP LIST OD 1.1.2007

Na náměstí v Kloboukách přibyla vítězná socha z Valašského kumštování

date_range 26.Zář, 2024 featured_play_list Aktuality
arrow_drop_up Slavnostní odhalení sochy

Venkovní galerie na Masarykově náměstí ve Valašských Kloboukách se rozšířila o další umělecké dílo, které pochází z letošního Valašského kumštování. Sochu s tématikou valašských bájí a pověstí vytvořil řezbář Martin Cigánek. Nyní po finálních úpravách stanula na svém místě v horní části náměstí a za účasti autora a členů městské rady byla slavnostně odhalena.

 

„Stalo se oblíbenou tradicí, že návštěvníci Valašského kumštování svým hlasováním rozhodnou, kterou ze soch následně město odkoupí a instaluje do veřejného prostoru. Letošní socha je tak už třináctá v pořadí. Řezbáři Martinu Cigánkovi gratuluji k tomuto úspěchu a přeji, aby socha dělala radost všem, kdo se kolem ní budou procházet a obdivovat ji,“ uvedl starosta Josef Bělaška.

 

Sochu s tématikou valašských bájí a pověstí vytvořil řezbář Martin Cigánek (vpravo)

 

Druhá divácká soutěž Valašského kumštování se vždy zaměřuje na obrazy, které umělci na zadané téma namalují. Letos se největšímu ohlasu těšilo dílo od výtvarnice Jitky Kudelové. „Obraz jsme instalovali v přízemí městského úřadu, kde jej mohou návštěvníci zhlédnout mimo jiné při vyřizování svých záležitostí. Autorce rovněž blahopřejeme a děkujeme za malbu, která obohatila výzdobu radnice,“ dodal starosta.

 

 

-tz-

[wpdevart_facebook_comment order_type="social" title_text="Komentáře" title_text_color="#000000" title_text_font_size="15" title_text_font_famely="Arial" title_text_position="left" width="100%" bg_color="#d4d4d4" animation_effect="random" count_of_comments="7" ]

TIPY NA AKCE

Z PRVNÍ RUKY

INZERCE, NABÍDKY

TOP REKLAMA