Close
reklama
Jižní Valašsko a Vsetínsko

PARTNEŘI WEBU

PRÁVNÍ PORADNA

REKLAMA

TOP LIST OD 1.1.2007

Na Krajský úřad se bude chodit přes bezpečnostní rámy

date_range 03.Zář, 2024 featured_play_list Aktuality
arrow_drop_up Ilustrační foto

V reakci na tragickou událost, ke které došlo v pondělí 26. srpna v sídle Krajského úřadu Zlínského kraje (více zde), rozhodlo vedení kraje o zavedení nových bezpečnostních opatření v budově. V současné době je vstup do budovy možný pouze z ulice J. A. Bati a všichni příchozí, včetně zaměstnanců, musejí projít přes turnikety s čipovou kartou, nebo se nahlásit na recepci. S cílem zvýšit ochranu personálu i návštěvníků Baťova mrakodrapu, tady chce vedení kraje nově instalovat také bezpečnostní rámy.

 

„Chceme tím zajistit větší ochranu všech osob pohybujících se v mrakodrapu. Jednat budeme také s vedením finančního úřadu, se kterým budovu sdílíme takřka napůl. Pro účinnost opatření musí platit pravidla pro všechny,“ uvedl hejtman Radim Holiš.

 

V souladu s bezpečnostním auditem budovy, který si nechal krajský úřad zpracovat po incidentu v roce 2022, už byla některá z doporučených opatření zavedena, na dalších se nyní pracuje. „Například vstupní dveře na jednotlivá pracoviště krajského úřadu ve 2., 9. až 15. etáži jsou uzamčené a přístup ke kancelářím je umožněn pouze zaměstnancům s čipovou kartou. U všech těchto dveří byla navíc nainstalována ohlašovací zařízení a kamerový systém,“ popsala ředitelka krajského úřadu Jitka Hlavačková s tím, že úředníci také procházejí školením Policií ČR zaměřeným na problematiku měkkých cílů a útoku aktivního střelce.

 

Aktuálně rovněž probíhá obnova kamerového systému v Baťově mrakodrapu, jež umožní automatickou detekci událostí a zajistí videozáznam s vysokým rozlišením a kvalitou obrazu.

 

-tz-

[wpdevart_facebook_comment order_type="social" title_text="Komentáře" title_text_color="#000000" title_text_font_size="15" title_text_font_famely="Arial" title_text_position="left" width="100%" bg_color="#d4d4d4" animation_effect="random" count_of_comments="7" ]

TIPY NA AKCE

Z PRVNÍ RUKY

INZERCE, NABÍDKY

TOP REKLAMA