Kančí se zelím nebo šípkovou?
Kančí kýta se zelím nebo šípkovou omáčkou? Legendární dilema myslivců ze Slavností sněženek Jiřího Menzela museli řešit také kuchaři Spa hotelu Lanterna ve Velkých Karlovicích, když vymýšleli menu pro speciální degustační večer na počest a za osobní účasti tohoto předního českého filmového režiséra.
Jiří Menzel foto: Resort Valachy |
Oscarový večer, který se uskuteční v pátek 2. června, je prvním a zároveň i posledním opakováním úspěšné akce, která se v Lanterně konala letos v lednu a měla mezi hosty velký ohlas. K dispozici jsou poslední čtyři volná místa.
Večer se opět ponese v duchu ukázek ze známých filmů Jiřího Menzela, s důrazem na slavné filmové speciality, které současně hosté budou moci ochutnat, to vše protkáno vzpomínkami a povídáním Jiřího Menzela. Kromě kančí kýty s šípkovou omáčkou a pajfalským knedlíkem se servíruje například králičí paštika s Otíkovým rohlíčkem, Přání knížete Alexeje, roštěná ze zebry na habešský způsob či dalešická piva z filmových Postřižin. Menu společně s kuchaři hotelu Lanterna sestavil odborník na gastronomii a etiketu stolování ze Slezské univerzity v Opavě Alexandr Burda, jenž bude večerem provázet.
Kančí se šípkovou omáčkou, pajfalský knedlík vařený v ubrousku foto: Resort Valachy |
Hosté, kteří spojí návštěvu večera s ubytováním, mohou využít zvýhodněnou cenu menu a zároveň spojit gastronomický zážitek s relaxací v hotelovém spa nebo jarní přírodě Beskyd.
Více informací: www.lanterna.cz
-PR-