Maso z lúky můžete mít i doma na talíři
I v našem regionu postupně přibývá podnikatelů, kteří se snaží navzájem podporovat. Jedním z příkladů může být i navázání spolupráce Pekárny u mlýna z Horní Lidče a Farmy Rudimov.
„Snažíme se zákazníkům kromě široké nabídky zboží v akčních cenách nabízet i produkty, které vynikají kvalitou. Masozlúky mezi ně rozhodně patří," sdělil nám majitel pekárny a prodejny S-Market Jan Slovák. Farma Rudimov se zabývá chovem ovcí a hovězího dobytka a mimo to maso sama zpracovává. Jak název napovídá, jedná se především o dobytek, který je chován v krásném prostředí Bílých Karpat. Hovězí maso je dodáváno v BIO kvalitě řádně vyzrálé metodou Dry Aged (suché staření). V nabídce najdete také jehněčí a hovězí klobásy připravované klasickým způsobem.
Farma Rudimov se zabývá chovem ovcí a hovězího dobytka |
„Pokud se můžeme s dodavateli vzájemně podpořit, je to ideální stav. Díky takovému výměnnému obchodu u nás na prodejně najdete například výrobky od řezníka Kubíčka a ve Vizovicích pak mají zákazníci možnost zakoupit naše pečivo. Podobná spolupráce probíhá i s Řezníkem Šerým z Brumova. Jsem rád, že také majitelé Farmy Rudimov ocenili kvalitu našich výrobků a projevili zájem o příležitostnou spolupráci. Poprvé toto spojení můžete ochutnat na letošním Jarmeku ve Valašských Kloboukách," říká Jan Slovák.
Zmiňované podnikatelské subjekty mají podobný přístup a snaží se, věci dělat trochu jinak. Hlavní zaměření není na kvantitu, ale naopak na kvalitu výrobků. A podle ohlasů konečných zákazníků se jim to daří. „Můžete vyzkoušet maso z opačného konce světa, pak ale stejně zjistíte, že to, které „běhá po lúce" za kopcem, je stejně nejlepší. A troufám si říct, že podobně to platí i u našeho pečiva," dodává pan Slovák.
-pr-