Bistro Razula láká na burgery, frgál, jehněčí kolínko i kurzy pečení pizzy
Burger s trhaným masem, borůvkové knedlíky, grilovaná žebra, šest druhů pizzy, čerstvé valašské frgály nebo poctivá kyselice: to vše a ještě mnohem víc nabízí návštěvníkům vyhlášené Bistro Razula u stejnojmenné sjezdovky v Resortu Valachy ve Velkých Karlovicích. I po konci lyžařské sezóny je tu živo a kuchaři chystají novinky i zajímavé akce. Více nám prozradil šéfkuchař Josef Tydlačka.
Josefe, díky výbornému jídlu jste si získali u návštěvníků Velkých Karlovic velkou popularitu. Co se u vás nyní děje po ukončení lyžařské sezóny?
Máme stále otevřeno, pokračujeme dál v každodenním provozu. Můžete se u nás zastavit od neděle do čtvrtku od 8 do 18 hodin, v pátek a sobotu až do 21 hodin. Ať už vyrazíte na pěší túru po některé z krásných okolních tras, nebo na výlet na kole, zastavte se a my vás rádi pohostíme. Hned vedle bistra je velké parkoviště i zastávka autobusu, jsme výborně dostupní i pro cyklisty. Nacházíme se hned vedle cyklostezky Bečva.
Dáte návštěvníkům tip, co můžou v okolí po návštěvě bistra podniknout?
Parkoviště u Razuly je ideálním výchozím bodem pro výlet k rozhledně Miloňová. A určitě doporučuji vyzkoušet i turistickou trasu Hledej poklad na Razule, která začíná i končí u nás. V bistru si vyzvednete tištěné instrukce, na 6 km dlouhé trase plníte jednoduché úkoly a sbíráte čísla do kódu, s kterým po návratu otevřete schránku s pokladem. Během května bude opět zpřístupněna i Stezka portáše Maliny, která vede přímo od bistra na vrchol sjezdovky Razula a přibližuje dětem zábavnou formou zajímavosti přírody.
Budete mít s příchodem jara nějaké novinky v nabídce specialit?
Rozhodně, nabídku vždy aktualizujeme podle sezóny. Od 1. dubna například vracíme do jídelníčku populární Caesar salát a jehněčí kolínko s bramborovým pyré a špenátem. Ještě připomínám, že v bistru máme i speciální nabídku snídaní denně od 8 do 11 hodin. Od dubna jsme do ní doplnili vejce Benedikt. Kromě toho děláme ráno ještě hemenex a palačinky s džemem a lesním ovocem. Před túrou se tak můžete posilnit přímo u nás.
Co dalšího ještě připravujete?
Před časem jsme vymysleli kurzy pečení pizzy, protože ji lidé u nás mají rádi a mnozí se ptali na recept. Tak jsme se rozhodli, že to zájemcům nebudeme jen vysvětlovat, ale rovnou ukážeme. Kurzy měly velký úspěch a po covidu je znovu rozbíháme naplno. Všechny srdečně zvu, je to skvělá zábava i pro děti. Společně si připravíme pizzu od chystání těsta a nahazování před náplň až po upečení, rovnou si pak na svém výtvoru můžete pochutnat a děti jsou vždy nadšené, že dostanou i diplom. V dubnu máme vypsané tři termíny a to 10., 17. a 24. dubna. Ještě zbývá pár volných míst, tak se k nám můžete přidat.
Navíc v neděli 17. dubna na kurz naváže drobný program pro děti, od 11 hodin si mohou zkusit zdobení perníčků s naší cukrářkou Pavlou Stoklasovou.
Tip: Resort Valachy, jehož je Bistro Razula součástí, pořádá pravidelně i kurzy pečení valašských frgálů a speciálně k Velikonocům chystá kurz pečení mazanců a vánoček v hotelu Galik s pekařkou Pavlou Stoklasovou. Uskuteční se v pátek 15. 4.
-pr článek-