Tři tipy, kam vyrazit na Svatomartinskou husu a vína
Zatímco děti 11. listopadu upínají zrak k obloze, jestli se blíží Martin na bílém koni, milovníci vína a dobrého jídla tento den vyhlíží z jiného důvodu: otevírají se láhve Svatomartinského vína a začínají tolik oblíbené husí hody.
Kam vyrazit na skutečně lahodnou husí pečínku a skvělá vína? Vybrali jsem pro vás tři osvědčená místa, kde si určitě pochutnáte.
Wellness hotel Horal (Velké Karlovice)
Horal: to není jen vyhlášené wellness, ale také skvělá krajová kuchyně, kterou si vychutnáte ve stylovém prostředí příjemné Valašské hospůdky.
Nabídka Wellness hotelu Horal (12. – 21. 11.):
– Husí játra s grilovanou žemlí a ořechy
– Krém z uzené dýně s husími noky a oříškovým olejem
– Pomalu pečené husí stehno s červeným zelím a sušenými jablky, bramborový knedlík se škvarky
– Svatomartinská vína z vinařství Sedlák, Mádl a Veverka
Bistrotéka Valachy (Zlín)
Oblíbený gastronomický koncept v Obchodním domě Zlín v sobě spojuje bistro restauraci, kavárnu s cukrárnou, Bar 1931, kornuterii s občerstvením s sebou a obchod s pekárnou kvasového chleba. Svatomartinskou husu si můžete nejen vychutnat v restauraci, ale i doma. Stačí si objednat Husí box pro domácí hostinu a pak jen doma ohřát.
Nabídka Bistrotéky Valachy (11. – 16. 11.):
– Pečená tučná husí játra na zelené čočce Puy
– Husí kaldoun s tučnými husími játry
– Pečené husí stehno se zelím z červené řepy, bílým zelím a chlupatými knedlíky
– Nadívaný husí krk s husími roby, tučnými játry na zelené čočce Puy
– Svatomartinská vína z vinařství Šoman a Škrobák
– DÁREK: K libovolnému chodu aperitiv zdarma (pozornost podniku k 3. výročí otevření Bistrotéky Valachy)
Tip: naučte se péct svatomartinskou husu na speciálním kuchařském kurzu 14. listopadu!
Spa hotel Lanterna (Velké Karlovice)
Svatomartinské menu v Lanterně má dlouholetou tradici. Doporučujeme spojit gurmánský zážitek s ubytováním, abyste si mohli vedle jídla a vína dopřát odpočinek v útulném spa nebo procházku podzimní krajinou.
Nabídka Spa hotelu Lanterna (11. – 21. 11.):
– Paštika z husích jater, macerované hrušky
– Husí játra s tymiánem a škvarky v sádle
– Polévka z moravské husy s krupicovým nočkem
– Husí prsa sous vide, marmeláda z červeného zelí, bramborový knedlík
– Konfitované husí stehno, foie gras, dýňové pyré, karlovarský knedlík
– Jablečný štrúdl s vanilkovou zmrzlinou
– Svatomartinská vína z vinařství Šoman
-pr-