Close
reklama
Jižní Valašsko a Vsetínsko

PARTNEŘI WEBU

PRÁVNÍ PORADNA

REKLAMA

TOP LIST OD 1.1.2007

Snídaně i točené pivo: u Obchodního domu se otevřelo pět zahrádek

date_range 19.Kvě, 2021 featured_play_list Aktuality, PR ČLÁNEK

Venkovní zahrádky u restaurací se od pondělí 17. května opět otevřely a s nimi i vyhlášená zóna s jejich největší koncentrací ve Zlíně – korzo před Obchodním domem Zlín. Na jednom místě tu láká kolemjdoucí k posezení hned pět zahrádek. Zaujímají celkem 500 metrů čtverečních a posedět si tu může najednou až 250 lidí.

 

„Nyní vzhledem k bezpečnostním pravidlům je dostupná kapacita míst nižší zhruba o čtvrtinu. Provozovatelé se na obnovení provozu zahrádek těšili a zařídili se tak, aby měli vše plně připraveno hned v první den. Většina zahrádek je zastřešená, lze na nich posedět i při nepříznivém počasí,“ uvedla manažerka Obchodního domu Zlín Soňa Ondřejová. V pondělí byl zájem lidí spíše opatrný, svou roli sehrálo chladnější počasí s dešťovými přeháňkami. „V dalších dnech by ale mělo být počasí příznivější, tak snad zájemců přibude. Gastro provozy už by si zasloužily, aby mohly opět rozjet své služby naplno,“ dodala Soňa Ondřejová.

Bistrotéka Valachy

Venkovní zahrádky u Obchodního domu jsou ve městě unikátní tím, že si – byť každou provozuje jiný podnik – uchovávají jednotný vzhled. Architekti tak chtěli zachovat čistý vizuální styl celé budovy, která patří k nejznámějším dominantám baťovské architektury a před třemi lety prošla kompletní rekonstrukcí. Zahrádky jsou stavebně oddělené od chodníku, mimo zastřešení je část z nich i vyhřívaná.

 

Každý podnik své zahrádce dodává jiné zaměření. Zatímco Budvarka láká milovníky piva, Delikana či Jogurtovna cílí na milovníky kávy, zákusků, palačinek a dalšího drobného občerstvení.

Zbylé dvě zahrádky s téměř stovkou míst a nejdelší otevírací dobou provozuje Bistrotéka Valachy. Lidé si tu mohou posedět od 8 do 22 hodin. „Rozhodli jsme se hned od začátku nabídnout hostům kompletní služby, takže od pondělí připravujeme snídaně, polední menu a odpoledne novinky ze sezónního jídelního lístku, k tomu samozřejmě čepované pivo, kávu, u Baru 1931 i večerní drinky. Hned na první den jsme do poledního menu zařadili náš vyhlášený smažený sýr a mělo to úspěch. Na oběd se k nám zastavilo zhruba padesát lidí, což je v tomto upršeném počasí úspěch,“ uvedla manažerka Bistrotéky Valachy Simona Stavjaňová. Hosté si podle ní chválili zázemí zahrádky s vyhříváním, zájemcům půjčovala obsluha i deky. „Z většiny šlo o naše stálé hosty, kteří se nám svěřili, že už se těšili na dobré jídlo z talíře a čepované pivo,“ uzavřela Simona Stavjaňová.

 

-pr-

[wpdevart_facebook_comment order_type="social" title_text="Komentáře" title_text_color="#000000" title_text_font_size="15" title_text_font_famely="Arial" title_text_position="left" width="100%" bg_color="#d4d4d4" animation_effect="random" count_of_comments="7" ]

TIPY NA AKCE

Z PRVNÍ RUKY

INZERCE, NABÍDKY

TOP REKLAMA